martes, 23 de octubre de 2018

Halloween o la castanyada?


 Alguna vegada no has pensat d'on venen i perquè es celebren les festivitats, tant halloween com la castanyada? O quina prefereixes, doncs amb aquest post hi podràs solucionar tots el teus dubtes.

  • HALLOWEEN 💀
Fa molts segles a Irlanda,31 d'octubre se celebrava la festa de Samhain, que coincidia amb el'últim dia de l'any segons els antics calendaris celtes. Samhain era el déu dels morts. Algunes fonts indiquen que la paraula "Samhain" literalment vol dir "final de l'estiu". En aquella època, s'encenien grans fogueres sobre les muntanyes per foragitar els esperits malignes. També es creia que les ànimes dels morts visitaven les seves antigues cases per intentar trobar un cos on habitar, i anaven acompanyades de bruixes i esperits. Per això no s'encenia ninguna llum a les cases, i la gent es vestia com les bruixes o dimonis per tal que ninguna ànima volgués habitar el seu cos.
Resultado de imagen de irish halloween


  • CASTANYADA 💀
La Castanyada és una festa popular catalana, tot i que en molts llocs s'ha perdut a diferència de Catalunya, que se celebra el dia de tots sants, (entre el 31 d'octubre i l'1 de novembre).És una celebració o festa de la tardor , la castanyada catalana prové d'una antiga festa funerària. Consisteix en un àpat en què es mengen castanyes , panellets , moniatos y fruita confitada. La beguda típica de la 'castanyada' és el moscatell. Pels volts d'aquesta celebració, les castanyeres venen al carrer castanyes torrades i calentes, i generalment embolicades en paper de diari (paperina).

lunes, 15 de octubre de 2018

Benvinguts al meu blog


Hola a tothom, aquest blog tracta principalment dels meus treballs escolars y exposar-los a la resta de gent que vulgui saber més sobre algun tema que estiguem fent. 

SANT JORDI

Feia molt i molt de temps en un regne no massa llunyà, o si, tampoc ho recordo,el cas que em disperso. En aquest regne hi vivien molts dracs...